top of page

En ide, många eldsjälar!

Anchor 1
Varför
Vår story

Vi tror på människors vilja att göra gott. Vår inre styrka och drivkraft. På att göra saker tillsammans. Och vi är övertygade om att kvinnor är så mycket starkare än man kan tro. Ett tjejmarathon som är lite längre- det lyfter den här styrkan och vi kopplar den till de kvinnor och barn som vi stödjer, som måste vara så mycket starkare än vi någonsin kan ana för att klara sig efter det som drabbat dem. Därför driver vi Tjejmarathon och RunforPanzi år ut och år in.

Vi startade 2012, två volontärer som bara hade varandra och våra ideér till en början och har genom ett stort engagemang från löpare och er som stöttat insamlingen snart sikte på 1 miljon kronor insamlade medel till Panzisjukhuset samt ett år till arbetet mot fattigdom i Bangladesh (2013).

Från och med 2014 går allt till arbetet att stödja de utsatta i Kongo genom arbetet vid Panzisjukhuset. Vårt stöd är också ett sätt att visa att omvärlden stödjer det fredliga arbetet vid sjukhuset.

Sjukhuset med Dr Mukwege i spetsen är världskänt och 2009 var Mukwege nominerad för Nobels fredspris. Sjukhuset öppnade 1999 och har sen starten behandlat över 80 000 patienter och behovet är, tyvärr, fortfarande stort på grund av de fruktansvärda övergrepp som sker.

Vi har direktkontakt med personal både på Panzisjukhuset och Panzi Foundation i USA och vårt arbete är uppskattat och uppmärksammat både på sjukhuset och här i Sverige.

bottom of page