top of page

VARFÖR:  -

Vi verkar för jämställdhet i rörelse, i utmaning, var och en efter egen förmåga med nya möten mellan människor.

För alla starka kvinnor i världen, för alla tjejer som växer upp, för att vi har en lång väg att gå till jämställdhet. Därför gör vi ett lopp där alla kan vara med men där signaturdistansen är 5 mil. Ett tjejmarathon ÄR längre för vi har lång väg att gå (o springa) för jämställdhet och det behövs ett tjejlopp (som också välkomnar män!) som fokuserar på kvinnors uthållighet.

Tjejmarathon är inte bara ett lopp, det är en rörelse, bokstavligt talat för jämställdhet och ett engagemang för ett syfte som 2018 fick Nobels Fredspris. Pengarna från alla aktiviteter vi gör går till oavkortat till Panzizjukhusets arbete för att stötta kvinnor och barn som utsatts för grovt sexuellt våld i krigets Kongo.

 Läs mer om vår bakgrund här.

VAD: Loppet är i år, vårt 10-årsjubileum, 1000 mil. Distansen mellan mitten av Sverige och Panzisjukhuset i Kongo. Precis som jämställdhet är ett tillsammansprojekt tar vi oss 1000 mil tillsammans den 10e oktober. Var du vill eller i Ursvik, Sundbyberg. Du väljer själv distansen och vem/vilka du vill genomföra loppet med.

HUR:  Läs mer om att delta på distans här eller att delta i Ursvik här. Följ oss på  Instagram och Facebook

Du kan också swisha ditt stöd till 123 18 599 25 (Formstark Resiliens) så går varje krona till insamlingen.

Ni kan också boka inspirationsföreläsningen Ingenting är omöjligt- om teamwork, pannben och mod till arbetsplatsen genom att kontakta Ann-Sofie.

Hittills har vi tillsammans samlat in:  
920 000 kr till Panzi Foundation
+ 120 000 kr till Bangladesh via Hungerprojektet
bottom of page